Det er voksende misnøye i Venstre med regjeringens asylpolitikk. Flere krever nå at partiet, her representert ved leder Trine Skei Grande, vurderer støtten til regjeringen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Asylopprør i Venstre

Misnøyen med regjeringens asylpolitikk vokser i Venstre. Flere krever nå at partiet revurderer sin støtte til regjeringen.

Lokallaget i Drammen vedtok i helgen følgende tydelige uttalelse, ifølge Klassekampen:

«Drammen Venstre mener det er så viktig at flertallet på Stortinget setter en stopper for regjeringens og Frps kalde og umenneskelige asylpolitikk, at om det er nødvendig må Venstres støtte til regjeringen trekkes.».

Flere kilder avisen har snakket med bekrefter at de ser for seg at støtten til regjeringen blir diskutert på vårens landsmøte. Opprinnelig ønsket ikke ledelsen å diskutere dette før neste år, men det kan nå bli fremskyndet.

En av dem som åpent støtter forslaget fra Drammen Venstre, er Rebekka Borsch, fylkesleder i Buskerud og medlem av partiets sentralstyre:

– Uttalelsen fra Drammen Venstre overrasker meg ikke. Jeg går med de samme tankene for å være ærlig. Listhaug er ikke egnet som statsråd, sier Borsch til Klassekampen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.