– Bedre dekning må til for å få smarte bygder

Politikk. Små distriktskommuner skriker etter bedre internettdekning for å kunne henge med i utviklingen. Og det haster om de skal kunne nyttegjøre seg den nyeste utviklingen innen digitalisering.
Stortingsrepresentant Bengt Fasteraune (Sp), KS-direktør Kristin Weidemann Wieland, ordstyrer Mala Wang-Naveen, digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) og administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge snakket om hvordan digitaliseringsgapet mellom by og bygd kunne tettes. Foto: Martin Phillip Fjellanger/Telenor

I teknologikretser snakkes det nå om den perfekte stormen som skal feie inn over bygd og by. Det er når kunstig intelligens, tingenes internett og 5G (se faktaboks) kommer. Byene leder an i digitaliseringen, men hva skjer på bygda? Det var tema for en debatt under Arendalsuka. Forskningssjef Bjørn Taale Sandberg i Telenor tegnet et bilde av livet på bygda om en ikke så altfor fjern framtid når den perfekte stormen har slått til.

Les også: La fram ny digitaliseringsstrategi

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.