Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

På lederplass i andre aviser

Romerikes Blad


For å sikre bedre styring med ressursene i sykehussektoren går regjeringen inn for fortsatt fylkeskommunalt eierskap og finansielt ansvar, men med sterkere statlig styring gjennom et formalisert regionalt samarbeid. Poenget er ikke at staten skal eie sykehusene, men skaffe seg bedre styring med dem.Ingen bør ha illusjoner om at helseministeren vil kurere helsevesenet over natten. Dertil er problemene for store. Men nå tar han i alle fall grep, selv om det altså ikke er enkelt. Måtte han bare lykkes!


Stavanger Aftenblad
En fare ved lanseringen av region-tenkningen er at det kan etableres et nytt og fjerde forvaltningsnivå, gjennom å gi makt og myndighet til regionale styrende organer. Likevel må det være mulig å etablere ordninger som sikrer at helsepolitikerne ser både sengekapasitet og spesialtilbud som sine ressurser.


GLT
Helse-Norge vet av erfaring at nettopp Aps løfter i helsepolitikken kan være av tvilsom verdi. Nok en gang får vi høre at alle eldre som bor på institusjon skal få sitt eget rom. Statsminister Jagland bedyrer at løftet denne gang skal være til å stole på. Hva som skal få oss til å tro på det, hører vi lite om.


Fredrikstad Blad
VI tror det trengs langt mer grunnleggende reformer, spesielt når det gjelder samordningen av ressursbruk og innsats i nasjonal sammenheng, før resultatene melder seg. Og vi har ingen tro på at den nåværende regjering skal makte å gjøre dette til en vinnersak ved årets stortingsvalg.


Varden
At reformpolitikeren Hernes skal makte å snu opinionen til fordel for Ap, før resultatene kan dokumenteres, står ganske ikke enkelt til troende. Større ressurstilførsel og langt mer omfattende organisatoriske reformer må til før vi kan se enden på krisen i helsevesenet.Brustads barnehager

Klassekampen
Men viktigst er at barnehageutbygginga går langsomt fordi Ap har sørga for at kommunenes økonomi stadig blir dårligere. Barnehager er et av de få områder der kommunene ikke er bundet av statlige krav. Dermed blir ungene salderingspost når budsjettene blir for trange. Det vet naturligvis Brustad, men det er sjølsagt mer lettvint å toe sine hender og legge skylda på førskolelærerne.


Vårt Land
Vi nekter å ta snekkerforslaget helt på alvor, men bidrar gjerne med et alternativt opplegg: Kunne ikke avgåtte statsråder ta tre måneder i barnehagen?


Aftenposten
Ideen er ikke genial. Den er ikke engang god. Med eller uten blåbanket og blodig negl vender vi tommelen ned for den. Snekkerne bør settes inn i andre deler av Det norske hus enn i barnehavenes drift.

Skrevet av: Kommunal Rapport