Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KS provoserer de ansatte

Leder i Norsk Helse- og Sosialforbund, Tove Stangnes, blir provosert når KS sier at meklingsresultatet er for dyrt.

- I år er tillegget gitt til lavere og midlere sjikt av kommunens lønnsgrupper, mange av dem som tar de tyngste børene i eldreomsorgen. For dem oppleves det sårende å bli hengt ut som grupper som er med på å svekke tjenestetilbudet i kommunene.


- Et oppgjør som ivaretar lavlønns- og likelønnsprofilen kan ikke med anstendighet kalles fordyrende, sier Stangnes, som også er leder i YS-Kommune.


Hun er fornøyd med profilen på lønnsoppgjøret, men understreker at det fremdeles er store uløste problemer i kommunesektoren.


- Akseptabelt
- Resultatet er akseptabelt i forhold til de krav vi fremmet, sier Jan Davidsen, leder i Norsk Kommuneforbund.
Davidsen er tilfreds med at AFP-ordningen for 62- og 63-åringer er i boks, tilsvarende ordningen i LO/NHO-området. Videre legger han vekt på at alle ansatte er sikret et generelt tillegg på 2.500 kroner.


Misfornøyde lærere
- Vi er glad for at det lyktes å komme til enighet gjennom meklingen, selv om lønnstilleggene er så små at det er liten grunn til å juble.
Det sier nestleder i Norsk Lærerlag, Gjertrud Eggen. Hun mener det har vært alt for lite penger å forhandle om, og at det haster med å få løst likelønnsproblematikken.
- Vi ønsket en annen pensjonsordning, høyere tillegg og andre føringer på den lokale potten. Vi var veldig usikre på om vi skulle godta det, men kom til at en konflikt på dette grunnlaget var vanskelig, sier Per Kristian Sundnes til NTB. Han ledet forhandlingene for AF-Kommune.
AF ser på seg selv som lønnsoppgjørets tapere, og varsler harde tak i kampen om de lokale pottene.
Riksmeklingsmann Reidar Webster sier til NTB at dersom partene bare er fornøyde, betyr det at de har fått for mye.

Tove Stanges: KS provoserer

Jan Davidsen: Tilfreds med AFP-ordningen

Gjertrud Eggen: For lite penger

Skrevet av: Kommunal Rapport