Stort behov for flere planleggere

Plan og stedsutvikling. Det trengs flere planleggere i kommunesektoren. Men å utdanne flere, er ikke gjort i en fei.
Statssekretærene Rebekka Borsch (V), Lars Jacob Hiim (H) og forsker Marius Grønning er alle enige om det trengs flere planleggere. (Foto: Tone Holmquist)

– Selv om vi hadde midlene, vil en innfasingen ta ti år. Vi trenger professorer og forskning, og alt må inn i et samlet løp. Det krever en kontant satsing, sier Marius Grønning. Han har ledet komiteen som har laget strategidokumentet for å øke kapasiteten i utdanningen av offentlige planleggere. Grønning er førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, og styreleder av Forum for utdanning i samfunnsplanleggingen (FUS). FUS, KS og KMD har samarbeidet om strategidokumentet.

Forrige uke ble dokumentet overlevert statssekretærene i Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Men verken Rebekka Borsch eller Lars Jacob Hiim kunne love noen snarlig bedring. Flere studieplasser er et budsjettspørsmål, og mange sektorer skriker på flere studenter.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!