Færre havbrukskroner til laksekommunene

Økonomi. I oktober deles det ut 458,5 millioner Havbruksfond-kroner. Utbetalingen er 7 millioner lavere enn anslått. 
Frøya fikk en eventyrlig utbetaling fra Havbruksfondet i fjor. I år blir det magrere for Frøya og alle andre havbruks-kommuner. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto

Det er Fiskeridirektoratet som utbetaler midler fra Havbruksfondet i oktober hvert år, i henhold til nærmere fastsatte retningslinjer. Basert på innbetalinger til fondet i 2018 ligger det an til at det skal utbetales om lag 458,5 mill. kroner fra Havbruksfondet i 2019. Dette er 7 mill. kroner lavere enn tidligere anslått, fremkommer det av revidert nasjonalbudsjett. Utbetalingen blir betraktelig mindre enn i 2018.

I fjor ble over 2,7 milliarder kroner satt inn på kontoene til laksekommunene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.