- Mer effektiv bruk av arealer gjennom sambruk og merbruk bidrar til å begrense behovet for nybygg, noe som er økonomisk gunstig. Mindre nybygging betyr samtidig mindre belastning på miljøet, sier avdelingsleder for eiendomsledelse Ina Aspestrand i Multiconsult. Foto: Multiconsult
- Mer effektiv bruk av arealer gjennom sambruk og merbruk bidrar til å begrense behovet for nybygg, noe som er økonomisk gunstig. Mindre nybygging betyr samtidig mindre belastning på miljøet, sier avdelingsleder for eiendomsledelse Ina Aspestrand i Multiconsult. Foto: MulticonsultMulticonsult
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mener kommunene har brukt 160 milliarder for lite på vedlikehold

Kommunene bruker altfor lite penger på vedlikehold av bygg, mener Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). Ingeniørene frykter de langsiktige konsekvensene.

Kommunale og fylkeskommunale bygg

Totalt byggeareal utgjør per 2018 cirka 33 millioner kvadratmeter. Dette fordeler seg blant annet på (antall):

2.720 barnehager

2.600 grunnskoler

450 videregående skoler

900 helseinstitusjoner

«Det totale vedlikeholdsetterslepet på bygningsmassen er beregnet til NOK 160 milliarder», heter det i en rapport fra RIF om tilstanden til landets kommunale og fylkeskommunale bygg. Det er Multiconsult som har utarbeidet rapporten på oppdrag fra Rådgivende Ingeniørers Forening.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.