Moskenes kan by på mange røde rorbuer i vakre omgivelser, men dessverre også mange røde tall. Nordland-kommunen har vært innmeldt i Robek siden juli 2012. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

Har landets høyeste pleieutgifter per innbygger

Nordland-kommunen Moskenes endte i fjor opp med landets høyeste pleie og omsorg-utgifter i forhold til innbyggertall. Ifølge NRK ber de nå regjeringen om hjelp. 

Robek-kommunen Moskenes i Lofoten hadde i 2018 et korrigert netto driftsresultat av brutto driftsinntekter på minus 8,6 prosent. I fjorårets versjon av Kommunal Rapports rådmannsundersøkelse, spådde rådmann Steinar Sæterdal at 2019 kom til å bli et nytt år med minus som fortegn. 

– Det forventede driftsunderskuddet skyldes betydelige kostnader knyttet til ressurskrevende brukere, forklarte Sæterdal den gang.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.