Vadsø kommune tjente millioner på integrering

Vadsø kommune har regnet ut at kommunen i fjor fikk et overskudd på 8,6 millioner kroner av de statlige overføringene den fikk for å integrere 180 flyktninger.

Kommunen fikk 34,3 millioner kroner i statlig støtte for å integrere flyktningene. Brutt ned til hver enkelt flyktning, mener altså kommunen den har fått 48.000 kroner i overskudd per person, skriver Dagbladet.

–For oss er innvandrere både god politikk og god butikk, sier ordfører Anne Strifeldt Ballo (Ap) til avisen, men innrømmer at regnskapet har svakheter.

Vadsø kommune laget regnskapet i forbindelse med at en avtale med UDI om bosetting av flyktninger skulle behandles i bystyret. Det viser at Vadsø har 192.000 kroner i inntekter per flyktning som integreres, mens utgiftene er på 144.000.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.