Kontrollutvalget i Vestland vil granske et varsel fra utvalgsleder Karianne Torvanger som blant annet er rettet mot fylkesordfører Jon Askeland (Sp).

Kontrollutvalget i Vestland vil granske et varsel fra utvalgsleder Karianne Torvanger som blant annet er rettet mot fylkesordfører Jon Askeland (Sp). 

Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Utvalgsleder i Vestland varsler om trusler og lovbrudd

Et varsel fra utvalgsleder Karianne Torvanger (Ap) i Vestland fylkeskommune skal granskes. Politikeren mener seg blant annet utsatt for utilbørlig press og trusler.

– Jeg er ikke kjent med at en folkevalgt tidligere har varslet om kritikkverdige forhold mot politisk ledelse på denne måten, og det vises til flere mulige lovbrudd. Dette er, sammen med viktigheten av å få på plass gode rutiner for håndtere tilsvarende saker fremover, en av grunnene til at kontrollutvalget ønsker en gransking, sier leder Dan Femoen i kontrollutvalget i Vestland fylkeskommune. 

Fakta

  • Sommeren 2020 innledet hovedutvalgsleder Karianne Alette Torvanger (Ap) og seksjonssjef Kenth Rune Teigen Måren et kjæresteforhold.
  • Torvanger leder utvalget for opplæring og kompetanse, Måren er seksjonssjef for fagområdet i administrasjonen.
  • Ingen av lederne hadde informert sine ledere om forholdet. Da dette ble kjent, ble det igangsatt en gransking om habilitetsreglene kunne vært brutt.
  • Torvanger søkte om midlertidig fritak fra sitt verv som utvalgsleder mens granskingen pågikk.
  • Granskingen konkluderte med at habilitetsreglene i forvaltningsloven ikke var brutt.