Leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet er provosert over at statssekretær Anja Johansen sier at lærerne må klare å gi undervisning både til elever på skolen og elever som er i karantene. 

Foto: Stig Weston

Utdanningsforbundet raser mot statssekretær Anja Johansen – krever ressurser til opplæring hjemme

Utdanningsforbundet reagerer sterkt på statssekretær Anja Johansens (V) beskjed om at lærerne må undervise både elever på skolen og elever som er i karantene.

– Statssekretæren sier at lærerne må klare å gi undervisning både til elever på skolen og elever som er i karantene. Vi synes dette er skikkelig provoserende og en stor ansvarsfraskrivelse. Skolene har strukket seg langt for å gi elevene det de har rett til. I stedet for hjelp og støtte, møtes lærerne nå med en holdning om at dette må de finne ut av selv, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

KS har bedt politisk ledelse i Kunnskapsdepartementet om å gi skolene klarere retningslinjer om når de skal gi elever fjernundervisning.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.