Skoler og barnehager stengt etter strømbrudd i Trøndelag

Som følge av strømbrudd vil barnehager og skoler i Skaun holde stengt i mandag, opplyser kommunen i en melding til alle foresatte.

– Strømmen forventes tilbake i løpet av dagen, men temperaturen i barnehage- og skolebyggene våre er såpass lave at vi dessverre må se oss nødt til å holde barn og elever hjemme i dag, heter det i meldingen som Adressa har fått tilgang til.

Det opplyses at det er strømbrudd ved alle skoler unntatt Buvik skole, der det kun har vært et kort strømbrudd. Også barnehagene i Buvika holder åpent ettersom det kun var snakk om at kort strømbrudd i området.

De øvrige byggene har vært uten strøm siden klokka 18 på søndag.

Også i Melhus er det fire skoler og barnehager som vil holde stengt som følge av strømbruddet.

Slår ut mobilnett

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har satt gul beredskap i forbindelse med uværet, og mottar jevnlig rapporter fra Ice, Telia og Telenor.

De opplyser at det mandag morgen også er Trøndelag som er hardest rammet av problemer med mobilnettet.

– Det gjelder spesielt kommunene Skaun, Orkland, Holtålen, Melhus og Midtre Gauldal og Haltdalen. Mobilnettet i Møre og Romsdal ser ut til å ha greit seg brukbart gjennom uværet per nå, skriver de i en oppdatering.

De opplyser at basestasjoner rammes av strømutfall, men at disse skal ha fire timer batteritid, noe som sørger for at mobilnettene holder lenger enn strømnettet.

– Etter hvert som strømmen kommer tilbake, vil også mobilnettene komme i full drift, skriver Nkom.

Strømstans også i sør

Også i Agder er rundt 1.000 strømkunder blitt fratatt strømmen, viser Agder Energis strømstanskart mandag morgen. 858 kunder var i natt uten strøm i Oslo-området, Romerike og gamle Østfold fylke, skriver VG. Ifølge Elvia har de aller fleste fått tilbake strømmen mandag morgen.

Ifølge Sandefjords Blad var 689 av Skagerak Energis kunder på Osterøya i Sandefjord også strømløse på et tidspunkt natt til søndag. Ved 6-tiden mandag manglet 112 kunder fremdeles strøm.

(©NTB)