Unios medlemmer i Oslo får det samme som andre i offentlig sektor.

Unios medlemmer i Oslo får det samme som andre i offentlig sektor.

Foto: Agnar Kaarbø
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rikslønnsnemnda ga ikke mer til Unio i Oslo

Unios medlemmer i Oslo får det samme som andre i offentlig sektor. Det har Rikslønnsnemnda bestemt etter behandlingen av årets lønnsoppgjør for Unio i Oslo.

Forhandlingsleder for Unio Oslo kommune, Aina Skjefstad Andersen, sier i en pressemelding at hun er skuffet over kjennelsen, men samtidig ikke overrasket.

– Vi så det samme da nemnda behandlet oppgjøret for KS i forrige uke. Heller ikke der nådde man fram. Erfaringsmessig er det dessverre lite å hente når et oppgjør først havner hos nemnda, sier forhandlingslederen.

Hun utfordrer nå det rødgrønne byrådet i Oslo.

– Dette kan ikke fortsette hvis vi skal ha en kommunehelsetjeneste og et utdanningstilbud vi kan være bekjent av i framtiden. Vi er nå på et så kritisk nivå at det truer velferdsmodellen. En viktig del av løsningen på utfordringen i Oslo vil være å øke lønnsnivået for Unios grupper. Vi vet at økt lønn virker, og det burde vært prøvd ut i mye større grad, sier Skjefstad Andersen.

Streiken i Oslo kommune startet 28. mai og omfattet blant annet fagorganiserte i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og Forskerforbundet.

7. juni ble streiken avsluttet med tvungen lønnsnemnd fordi liv og helse ifølge Arbeids- og sosialdepartementet sto i fare da det var for få sykepleiere på jobb i hjemmetjenesten i Nordre Aker bydel.

Rikslønnsnemnda har nå fastsatt lønnstilleggene for Unios grupper i Oslo kommune, samt sluttført resultatet i årets mellomoppgjør.

(©NTB)