Annonse
Nyheter
Regelbrudd hos sju av ti gatekjøkken
Mattilsynet oppdaget regelbrudd ved over 70 prosent av 209 inspiserte gatekjøkken i Buskerud, Vestfold og Telemark. Halvparten hadde dårlig kjølelagring.
Mattilsynet sjekket blant annet håndtering av vanlig kjøtt og kebabkjøtt, kjølelagring, og håndvask og renhold.
Over 70 prosent av virksomhetene brøt med reglene på ett eller annet vis. 24 prosent hadde dårlig renhold, 23 prosent hadde dårlige rutiner for håndvask og hele 50 prosent av virksomhetene hadde dårlig kontroll på temperaturen i kjølelagrene.
– Det er ikke godt nok at så mange gatekjøkken har dårlig kontroll på kjøletemperatur og hygieniske forhold, fordi det kan føre til at maten de omsetter blir helsefarlig, sier prosjektansvarlig Signe Sem i Mattilsynet til Matportalen.
Inspeksjonene er gjennomført mellom juni og oktober i år.
(©NTB)