Fylkesvaraordfører Sven Tore Løkslid (Ap) refset Gunn Marit Helgesen (H) for manglende kjennskap til folkevalgtprogrammet til KS. Helgesen er leder i KS, og Løkslid er nestleder.

Fylkesvaraordfører Sven Tore Løkslid (Ap) refset Gunn Marit Helgesen (H) for manglende kjennskap til folkevalgtprogrammet til KS. Helgesen er leder i KS, og Løkslid er nestleder.

Foto: Terje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Posisjonen refset opposisjonen for å kreve oppsigelser etter varslingsrapport

Fylkesdirektøren i Vestfold og Telemark åpnet for skriftlige advarsel mot lederne i fylket. Posisjonen refset opposisjonen for manglende rolleforståelse.

– Det er helt avgjørende at jeg bruker arbeidsmiljølovens regler for konfliktløsning og endringsoppsigelse i den videre behandling av rapporten. Det vil jeg gjøre, og jeg minner om at det er et velkjent virkemiddel for å korrigere uønsket atferd å gi en skriftlig advarsel. Det er mitt handlingsrom, sa fylkesdirektør Arve Semb Christoffersen i Vestfold og Telemark fylkeskommune fredag.

Fakta

  • I fjor sommer varslet fylkeshovedverneombud på vegne av et ukjent antall ansatte som følte seg lurt, manipulert og misbrukt av toppledelsen i Vestfold og Telemark fylkeskommune i forbindelse med utarbeidelsen av en arbeidsmiljørapport fra Skagerak Consulting.
  • De ansatte mener at de har blitt misbrukt av ledelsen for å fabrikkere en rapport mot økonomisjef Rune Terje Hjertaas.
  • For å sikre at de ansatte har tillit til behandlingen av varslet, hentet fylkeskommunen inn et eksternt varslingsutvalg til å granske varslet.
  • Økonomisjefen ble i fjor høst sparket fra sin stilling med hemmelig begrunnelse.
  • Nå har advokatselskapet Wiersholm levert en granskingsrapport om varselet fra fylkeshovedverneombud.