Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i OsloFoto: Berit Roald / NTB

Oslo innfører rødt nivå på ungdomsskoler

Oslo kommune innfører rødt smittevernnivå på alle ungdomsskoler i Oslo fra og med tirsdag.

– Vi innfører fra og med i morgen rødt smittevernnivå i ungdomsskolen i Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse klokken 15 mandag.

Rødt nivå innebærer blant annet at barna må deles inn i mindre kohorter og at kontakt mellom dem skal unngås. Man skal også forsøke å ha en meters avstand mellom elever og ansatte.

Johansen sa at det den siste tiden har vært en økende smittetrend blant ungdommer.

– Vi ser at mange skoler i Oslo har smitte blant ansatte og elever, og et betydelig antall er i karantene. Vi kan ikke risikere at smitten sprer seg blant ungdommer mens resten av samfunnet er stengt ned. Ungdommer bor stort sett hjemme med foreldre og søsken, og det aller meste av smitte skjer nettopp i hjemmet, sa Johansen.

Byrådet innfører følgende nye smitteverntiltak i Oslo:

  • Forbud mot innendørs organiserte fritidsaktiviteter for ungdom mellom 13 og 19 år. Det innebærer at aktiviteter i for eksempel kor, korps, teater, speider, dans og organisasjoner må opphøre. Forbudet vil ikke gjelde barn i barneskolealder.
  • Forbud mot innendørs breddeidrett for ungdom mellom 13 og 19 år. Det innebærer at treninger i for eksempel fotball, turn, håndball, volleyball og friidrett må opphøre. Forbudet vil ikke gjelde barn i barneskolealder eller utendørsidretter. Forbudet vil heller ikke gjelde de som driver med toppidrett, men er under 20 år.
  • Fra gult til rødt nivå i smitteverntiltak på skoler med ungdomstrinn. Det innebærer blant annet at elevene deles inn i mindre kohorter, og at kontakt mellom kohortene skal unngås. Begrensninger i oppmøte og ulike oppmøtetider for elevene vurderes fra skole til skole.
  • Fritidsklubbers ordinære virksomhet stenges, samt Oslo kulturskole for elever som er over barneskolealder. Det vil fortsatt være mulig å ha et svært begrenset tilbud under strenge smittevernregler med adgangsbegrensning, avstandsregler, gruppestørrelse og krav om munnbind.
Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.