Gina Lund, ny statsforvalter i Agder.

Gina Lund, ny statsforvalter i Agder.

Foto: Kompetanse Norge
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ny statsforvalter i Agder

Gina Lund ble fredag utnevnt til statsforvalter i Agder etter Stein A. Ytterdahl.

Juristutdannede Lund har bakgrunn fra forvaltning, næringsliv og politikk. Hun har jobbet i flere ulike departementer, både som byråkrat og politiker, blant annet som statssekretær i daværende Arbeidsdepartementet (2009-2013).

Kommunesektoren kjenner hun blant annet som tidligere direktør for Kompetanse Norge.

– Vi får med dette en kompetent og driftig statsforvalter, med et stort engasjement for Agder, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en pressemelding.

Hun er i dag spesialrådgiver i Kunnskapsdepartementet ved den norske ambassaden i New Delhi. Hun er gift med Norges ambassadør der, Hans-Jacob Frydenlund, men flytter nå til Tvedestrand hvor hun og ektemannen har hatt feriested siden 1986.

– Dette er jo på mange måter den ultimate stillingen. Jeg har alltid hatt et bein i Tvedestrand og et bein ute i verden, sa Lund til Agderposten da det ble kjent at hun søkte på stillingen i begynnelsen av mai.

Statsforvalteren er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra Stortinget og regjeringen. Lund er utnevnt av Kongen i statsråd for en periode på seks år. Perioden kan forlenges én gang.