Oslo kommune kan ikke lastes for at stefaren til den Lockerbie-etterlatte sønnen unndro erstatningsmidler, konkluderer lagmannsretten.

Oslo kommune kan ikke lastes for at stefaren til den Lockerbie-etterlatte sønnen unndro erstatningsmidler, konkluderer lagmannsretten.

Foto: Britt Glosvik

Lockerbie-etterlatt tapte søksmål mot Oslo kommune

Sønnen til den norske flyvertinnen som omkom i Lockerbie-terroren i 1988, krever fem millioner kroner fra Oslo kommune, men tapte i lagmannsretten.

Sønnen var seks år gammel da moren døde i bombeangrepet mot et Pan Am-fly over den skotske byen Lockerbie i 1988 og er siden da tildelt over 20 millioner kroner, skriver Rett24.

Oslo kommune oppnevnte guttens stefar som verge, og det var han som håndterte midlene.

Pengene ble innbetalt til en konto i Sveits og gikk dermed under radaren til norske myndigheter. Sønnen anmeldte i 2018 den tidligere stefaren for bedrageri og underslag og fikk gjennom byfogden arrest i verdier for 26 millioner kroner.

Det ble inngått forlik, og stefaren overførte verdier for omkring 16 millioner kroner til stesønnen.

Sønnen saksøker nå Oslo kommune for å få dekket fem millioner kroner av mellomlegget. Han mener Overformynderiet sviktet ved ikke å følge stefarens håndtering av midlene. Borgarting lagmannsrett kommer imidlertid, i likhet med tingretten, til at det ikke er grunnlag for å konstatere uaktsomhet hos kommunen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.