Lange køer ved siste dag for forhåndsstemming

Nå er det siste frist for å forhåndsstemme ved valget. I flere byer vokste køene fredag ettermiddag. I Oslo blir velgerne bedt om vente til valgdagene.

Både i Oslo og Bergen ble det meldt om lange køer. I Oslo sentrum slanget køene seg over plassen ved sentralstasjonen og det nye Deichman-biblioteket.

Kommunens valgansvarlig Ingvild Åsgård ber nå de som er folkeregistrert i Oslo, vente til valgdagen med å stemme.

– De som er folkeregistrert i andre kommuner enn Oslo, må stemme i dag eller reise hjem til hjemkommunene sin for å stemme på valgdagene. Mens de som er folkeregistrert i Oslo, kan vente til de to valgdagene eller velge et lokale utenfor sentrum, sier Åsgård til NRK.

Lang kø i Bergen

På Torgallmenningen i Bergen loves det at de som stiller seg i køen før klokken 16, når valglokalet etter planen skal stenges, skal få slippe inn.

– Er det veldig lang kø der, vil jeg anbefale å sjekke om det er mindre kø på et av de andre mottakene. Innbyggerservice og hovedbiblioteket har generelt hatt lite pågang hittil, sier valgansvarlig i Bergen kommune, Ida Rambech i Bergens Tidende.

Rekordmange forhåndsstemmer

I årets valg har antallet som forhåndsstemmer, allerede slått alle rekorder. Fire av ti hadde forhåndsstemt fram til fredag. Da var det registrert 1.479.843 forhåndsstemmer til stortingsvalget. Det tilsvarer 38,1 prosent av alle stemmeberettigede.

Det ble åpnet for forhåndsstemme over hele landet 10. august. 10. september er siste mulighet.

Deretter kan man kun stemme i kommunen der du er folkeregistrert. Valgdagen er søndag 12. og mandag 13. september.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.