Mange pårørende er bekymret for å sende sine nærmeste til korttidsplasser på sykehjem på grunn av koronaviruset.

Mange pårørende er bekymret for å sende sine nærmeste til korttidsplasser på sykehjem på grunn av koronaviruset.

Illustrasjonsfoto: Joakim S. Enger

Koronaviruset gjør flere redde for å sende sine nærmeste på sykehjem

Pårørende er engstelige for å sende sine nærmeste til korttidsplasser på sykehjem som har hatt koronadødsfall. – Veldig liten risiko, sier Helsedirektoratet.

Flere koronasmittede personer har dødd på norske sykehjem. Nå er mange pårørende engstelige for å sende sine nærmeste på opphold på sykehjem som har hatt koronadødsfall, skriver NRK.

Både i Kristiansand, Drammen, Bergen og Trondheim har det vært nedgang i etterspørselen.

I Kristiansand var det smitte på tre sykehjem, og spesielt Stener Heyerdahl omsorgssenter var utsatt. Her døde fem koronasmittede pasienter, mens ti var smittet før man fikk kontroll.

– Dette var tidlig i pandemien. Vi fulgte alle rådene til Folkehelseinstituttet (FHI), men smitten kom inn via en symptomfri ansatt. Den rakk å spre seg før vi fikk slått alarm og fikk kontroll på situasjonen, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr i Kristiansand til kanalen.

Siden slutten av mars har det vært koronafritt på sykehjemmet.

– Alle nye pasienter testes, og vi får raskt svar så vi vet at de ikke bringer smitte inn på sykehjemmene, sier Haarr.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier situasjonen på norske sykehjem nå er veldig mye bedre enn den var.

– Det er veldig lite ny smitte både på sykehjem og ellers i samfunnet i Norge nå. Det er en veldig liten risiko for å i det hele tatt komme borti koronavirus nå, sier Nakstad.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.