– Vi må se på mange forskjellige tiltak for å sørge for at smitten ikke kommer ut av kontroll, sier ordfører Rita Ottervik til avisa Nidaros.

– Vi må se på mange forskjellige tiltak for å sørge for at smitten ikke kommer ut av kontroll, sier ordfører Rita Ottervik til avisa Nidaros.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Koronatelefonen i Trondheim kollapset

Ordfører Rita Ottervik (Ap) har innkalt til ekstraordinært formannskapsmøte om koronasituasjonen i dag, torsdag.

Med rundt 1.000 daglige henvendelser har mange måttet vente i timevis for å komme gjennom på koronatelefonen i Trondheim. Onsdag ettermiddag kollapset linjen.

– Vi har ikke funnet ut hvor feilen ligger ennå, og det har vist seg å være litt vanskelig. Det er bare å beklage, men vi jobber intenst med å få dette opp så fort som mulig, sier kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune til NRK.

Telefonen knelte ved 13-tiden onsdag.

I Trondheim er det siste døgn registrert 69 nye smittetilfeller, som er det høyeste tallet på nysmittede på ett døgn siden jul.

Neste ledige testtime er først om fire-fem dager om man forsøker å bestille gjennom kommunens nettsider, ifølge kanalen.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) har torsdag kalt inn til et ekstra formannskapsmøte i Trondheim der koronasituasjonen står på agendaen, melder avisa Nidaros. Ifølge avisa skal det vurderes å innføre en ny forskrift med nye tiltak.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.