Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) jakter på attraktive byer.
Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) jakter på attraktive byer.Foto: Terje Lien

Ingen by er for liten for kommunal- og distriktsministeren

Finnes det en liten, attraktiv by i din kommune? Da vil kommunal- og distriktsministeren gjerne høre fra deg.

Nå er det mulig å nominere din by eller sted til konkurransen Attraktiv by – Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling 2022.

Prisen skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet. Det er åttende gang prisen skal deles ut.

Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) er klar på at det ikke er størrelsen det kommer an på når Norges mest attraktive by skal kåres.

– Regjeringen vil ta hele landet i bruk, og det skal være mulig å leve gode liv uansett hvor du bor. Når vi nå starter opp årets jakt på Norges mest attraktive by eller sted, håper jeg at særlig mindre byer og steder melder seg på, sier Gram i en pressemelding.

Vinneren får besøk av Gram

For å vise fram de flotte finalistene og vinnerne fra 2015 til 2021 er det i år laget en eksempelsamling som skal inspirere andre.

Her forteller de 21 finalistene og sju vinnerne hvordan de har jobbet for å skape levende, attraktive og bærekraftige byer.

– Eksempelsamlingen viser at det gjøres mye bra arbeid i hele landet for å skape attraktive steder å bo og jobbe. Gjennom årets Attraktiv bypris håper jeg vi kan løfte fram enda flere eksempler på nettopp det, sier Gram.

En uavhengig jury, ledet av arkitekt Alexandria Algard velger ut vinneren som etter planen får besøk av kommunal- og distriktsministeren i juni.

Alle kan nominere sin by eller sted på attraktivby.no fram til og med 27. februar.