Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Arild Hermstad (MDG), frykter en krise i hovedstadens kollektivtransport hvis alle innbyggerne begynner å dra på jobb igjen samtidig.Foto: Patrick da Silva Sæther

Frykter krise i kollektivtrafikken om innbyggerne dropper hjemmekontor

Oslo kommune ber alle fortsette med hjemmekontor til sommerferien. Kommunen frykter en krise i kollektivtransporten dersom alle drar på jobb igjen.

– Jeg skjønner godt at mange har lyst til å komme seg tilbake på kontoret, men vi har rett og slett i ikke plass til en full gjenåpning i kollektivtransporten, sier Arild Hermstad (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo, til Dagbladet.

Han frykter en krise i hovedstadens kollektivtransport hvis folk begynner å dra på jobb igjen.

Oslo kommune har bedt alle ansatte i byrådsavdelingene om å fortsette med hjemmekontor fram til sommerferien, og Hermstad håper det øvrige arbeidslivet også gjør dette.

Oppfordringen er stikk i strid med hva NHO gikk ut med til sine medlemmer tidligere denne uka, noe som byrådsleder Raymond Johansen da reagerte kraftig på.

Helsemyndighetene uttalte nylig at rådet om hjemmekontor vil gjelde lenge og at rådene er viktigst i byene.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.