Oslo kommune gjeninnfører bruk av munnbind hos ansatte ved skjermede avdelinger på sykehjem etter en smitteøkning i juni.

Oslo kommune gjeninnfører bruk av munnbind hos ansatte ved skjermede avdelinger på sykehjem etter en smitteøkning i juni.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX

Flere sykehjem i Oslo gjeninnfører munnbind

Etter en smitteøkning i flere sykehjem i Oslo i juni, har sykehjemsetaten i hovedstaden igjen innført krav om å bruke munnbind på enkelte sykehjem.

I juni er det påvist smitte hos medarbeidere i tilknytning til tolv av sykehjemmene. I løpet av helgen fikk sju ansatte i sykehjemsetaten påvist smitte.

Kommunen gjeninnfører derfor bruk av munnbind på sykehjem med skjermede avdelinger etter smitteøkningen, skriver VG.

– Dette er et føre-var-tiltak. Det er ikke mange beboere som er smittet, men vi innfører tiltak som fungerte for oss sist, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i Oslo kommune.

I april innførte kommunen bruk av munnbind ettersom tallene viste at 70 prosent av de smittede beboerne befant seg på skjermede avdelinger. Dette førte til at smitten ble slått ned i mai.

Da ble det opp til de enkelte sykehjem om ansatte skulle benytte munnbind eller ikke, og da har det kommet en smitteøkning.

Det er ingen nasjonale retningslinjer eller råd om bruk av munnbind på sykehjem, men Jagmann mener kommunen har hatt positiv erfaring med slik bruk.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.