Ordningen er søknadsbasert, og det eneste man trenger å gjøre, er å vise til inntekter som er lavere enn grensa kommunen har satt.
Ordningen er søknadsbasert, og det eneste man trenger å gjøre, er å vise til inntekter som er lavere enn grensa kommunen har satt.Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Flere kraftkommuner gir strømstøtte til innbyggerne

Flere kraftkommuner gir nå husholdningene strømstøtte. I Suldal går støtten til de som trenger det mest, mens i Vinje får alle husholdninger 5.000 kroner.

Bor du alene i Suldal og tjener mindre enn 400.000 kroner i året eller er en familie med under 600.000 i inntekt, da får du 10.000 kroner i strømstøtte, har kommunestyret i kraftkommunen vedtatt, melder Nationen.

Suldalsposten har også omtalt saken.

Ordningen er søknadsbasert, og det eneste man trenger å gjøre, er å vise til inntekter som er lavere enn grensa kommunen har satt.

Tidligere har blant annet Sirdal kommune vedtatt en lignende ordning, men der utbetales det en flat sum på 3.000 kroner til alle innbyggerne. Valle kommune i Setesdal vedtok tidligere i år at de vil dele ut 2.500 kroner i kontantstøtte til hver husstand.

Torsdag kveld vedtok også kommunestyret i Vinje en flat ordning, der alle husstander får 5.000 kroner i strømstøtte fra kommunen, melder Vest-Telemark Blad.

Ordfører Gerd Helen Bø (Sp) sier at dette også ble vurdert i Suldal, men at de valgte en annen ordning.

– Det ble diskutert om vi skulle gjøre det, men vi mente det var viktigst å hjelpe de mest vanskeligstilte i denne omgang, sier hun til avisa.

(©NTB)