Kari Elisabeth Kaski (SV) er ønsket av flere fylkeslag som ny partileder, men kommer ikke til å bestemme seg for om hun vil stille før jul.

Kari Elisabeth Kaski (SV) er ønsket av flere fylkeslag som ny partileder, men kommer ikke til å bestemme seg for om hun vil stille før jul. 

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Flere fylkeslag i SV har ikke klart å bestemme seg for ny partileder

Tirsdag gikk fristen for å komme med innspill til SVs valgkomité ut. Flere fylkeslag er ikke blitt enige om hvem de ønsker som ny leder i partiet.

Fem fylkeslag har foreslått Kari Elisabeth Kaski som ny leder, mens tre har havnet på Kirsti Bergstø, skriver Klassekampen.

Mens Kaski fortsatt ikke har bekreftet at hun vil stille, har Bergstø vært tydelig på at hun ønsker å bli partileder etter Audun Lysbakken.

Flere av fylkeslagene er imidlertid delt på midten, i fire av dem er det så jevnt at de ikke har sendt inn noen forslag, ifølge avisen.

– Vi har fått mange innspill, men det er ingen kandidat som peker seg ut som en favoritt blant våre medlemmer og tillitsvalgte, sier leder Nils Heidal i Trøndelag SV.

Den samme situasjonen har oppstått i Møre og Romsdal og Agder. I Troms har fylkesstyret spilt inn at Bergstø bør bli ny leder, men de ti medlemmene var delt, fire av dem ville ha Kaski.

I Vestland vil et flertall ha Kaski, mens et mindretall vil ha Bergstø.

Valgkomiteen i partiet har frist til 1. februar med å komme med sin innstilling. På landsmøtet i mars vil det endelige valget bli foretatt av landsmøtedelegatene.

(©NTB)