Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) beklager overfor de 15 familiene som har fått sine menneskerettighetene krenket.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) beklager overfor de 15 familiene som har fått sine menneskerettighetene krenket.

Foto: Tone Holmquist

Beklager overfor familier rammet av menneskerettighetsbrudd

Norge er dømt for brudd på menneskerettighetene i 15 barnevernssaker. Nå ber Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) familiene om unnskyldning.

– Det dreier seg om en stor urett og krenking mot familielivet deres, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp), skriver TV 2.

I alt er Norge dømt for brudd på menneskerettighetene i 15 saker. Mandag denne uken fikk hun høre den personlige historien til én av familiene.

– Det er veldig ille det som har skjedd. Å høre disse to foreldrene fortelle om sin sak, er smertefullt. Det er helt uvirkelig at sånt skjer i Norge, sa hun i etterkant av møtet.

Hun ser alvorlig på dommene, men kan ikke ennå gi en offentlig beklagelse fra regjeringen.

– Når en regjering skal gi en offentlig beklagelse, så er det noe en samlet regjering må ta stilling til. Og så er det mange pågående saker i Menneskerettsdomstolen. Det er jo også slik at spørsmålet om beklagelse ikke må overskygge at vi tar situasjonen på aller største alvor. Det er veldig ille det som har skjedd.

(©NTB)