Ronald Wærnes (Sp) sier budsjettet fylkestinget har satt opp for oppdeling av Troms og Finnmark, er nøkternt og realistisk.

Ronald Wærnes (Sp) sier budsjettet fylkestinget har satt opp for oppdeling av Troms og Finnmark, er nøkternt og realistisk.

Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

81,8 millioner kroner til deling av Troms og Finnmark

Fylkestinget har vedtatt å sette av 81,8 millioner kroner til oppdeling av Troms og Finnmark.

– Dette er et nøkternt, men realistisk budsjett for hva vi ser av ventede kostnader i forbindelse med oppdelingen, sier fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) i en pressemelding.

Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) sier at de kommer til å søke om å få noen av kostnadene dekket.

– Dette skal også danne grunnlaget for en søknad om kostnadsdekning fra Kommunal- og distriktsdepartementet hvor vi er nødt til å få med de kostnader vi kjenner til per nå, så vil vi samtidig forsøke å gjennomføre oppdelingen til en lavere kostnad dersom det skulle vise seg å være mulig.

Det er lagt inn en egen budsjettpost på 13,57 millioner kroner til usikkerhet. Det er også satt av 3,9 millioner kroner til ekstern bistand og 4,1 millioner kroner til overtid for de ansatte.

Ålesund ber staten om penger

Ålesund ber staten dekke alle kostander knyttet til kommunedeling, ellers må Haram forbli i kommunen, ifølge et flertall av partiene i formannskapet.

Alle partier utenom Senterpartiet legger fram forslag i formannskapet torsdag om at Stortinget må gjøre om på vedtaket om deling dersom Ålesund ikke får dekket alle kostnader, skriver Sunnmørsposten.

Administrasjonen i Ålesund kommune regner med at det vil koste 237 millioner kroner å skille ut Haram som en egen kommune.

Det er mer enn hele beløpet som er satt av til fylkes- og kommunedelinger på neste års statsbudsjett.

(©NTB)