I fjor kunne klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) fortelle miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og drosjeeier Trond Gustav Sømme at Oslo kommune får Klimasats-støtte til å lage ladestasjoner for el-drosjer. Foto: Terje Lien

Rekordmange søker klimastøtte

Kommunene har søkt om støtte til over 60 prosent flere klimatiltak enn i fjor: Over en halv milliard kroner til 574 prosjekter. Se stønadslisten nederst i artikkelen. 

Miljødirektoratet har gjort opp status for søknadene om støtte fra Klimasats-ordningen, etter at søknadsfristen gikk ut 15. februar. Kommunenes interesse for å kutte klimagassutslipp lokalt er større enn noen gang.

– Den enorme økningen i søknader og beløp er både gledelig og viktig. Kommunene må selv finansiere en vesentlig del av prosjektene de får støtte til, så dette betyr at kommunene trapper opp innsatsen for å redusere klimagassutslipp, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.