Jordras i området Birkelundveien/Heggeveien. Nødetatene på stedet, og det jobbes med å få oversikt på stedet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Politi på plass i Nittedal etter et jordras i området Birkelundveien/Heggeveien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Geologer frykter flere ras i Nittedal

25 hus nær rasstedet er evakuert.   

– Geologene har nå sett på sine kart og tatt ut et større område enn vi hadde i starten med tanke på mulige ras senere. Så vi kommer til å evakuere 25 husstander, opplyser innsatsleder Morten Thorsen ved 110-sentralen til NRK.

Evakueringen gjelder adresser innenfor en sirkel på 100 meter fra raskanten.

Nittedal kommune opplyser på sine nettsider at det er snakk om en 40 meter lang, og 7–8 meter høy, utglidning. Geologer vil gjøre flere undersøkelser i løpet av dagen og kvelden. 

– Vi vet ikke hva som kan være årsaken til raset, sier kommunikasjonssjef i Nittedal kommune Kristian Westgård til Kommunal Rapport.

Kommunen har nå satt krisestab. 

Uten vann

Politiet fikk melding om jordraset klokka 8.45 mandag morgen fra en forbipasserende.

Jordskredet har gått i nærheten av et boligområde og en skole, og det også en fotballbane ved veien der raset har gått. 

– Deler av veien har rast ut, og det er tydelige sprekker i asfalten, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Ifølge politiet skal skadene sjekkes nærmere, blant annet fra lufta.

– Politiet er på stedet med en god del ressurser, det er også brannvesenet og kommunen. I tillegg flyr helikoptre over området for å se nærmere på skadene, sa Marstad.

Som følge av raset har det oppstått brudd på en høyspentledning og en hovedvannledning, skriver Romerikes Blad.

Bruddet på vannledningen har igjen medført problemer med vanntilførselen i hele kommunen.

Strømmen stengt

Nittedal kommune opplyser at de samarbeider med Nedre Romerike Vannverk (NRV) om en alternativ tilførsel av drikkevann. De anbefaler beboere i sørlige deler av Nittedal å koke vannet før bruk.

Det er flere høyspentkabler i bakken i området der jordraset har gått, og strømmen stenges for at det kan gjøres vurderinger på rasstedet, opplyser politiet. Ifølge Hafslund er det snakk om at 20 husstander i kommunen er uten strøm, skriver NRK.

 


 

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.