Brønnøy-ordfører Eilif Kristian Trælnes (Sp) sier det er uheldig at ansvaret for psykisk syke har vært delt, men at kommunen nå har omorganisert.

Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Meninger

Velferdssamfunnets svarte hull

Sikkerhetsnettet fungerte ikke for en 64 år gammel kvinne i Brønnøy, som etter tre uker ble funnet død i en kommunal leilighet. Hun falt mellom mange stoler og ned i et svart hull. Her er det flere læringspunkter.

Historien til den psykisk syke kvinnen ble kjent gjennom en Brennpunkt-dokumentar i forrige uke, der broren prøver å nøste opp hvordan det kunne gå så galt med søsteren.

Her kommer det fram at det ikke hadde vært kontakt mellom kommunens hjelpeapparat og søsteren de siste årene fram til hun ble funnet død i leiligheten i august 2019. Tilsynelatende hadde hun sultet i hjel.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.