Rådmann Jan-Hugo Sørensen er denne uken i forhandlinger med kommunen om sitt arbeidsforhold. Foto: Karlsøy kommune
Rådmann Jan-Hugo Sørensen er denne uken i forhandlinger med kommunen om sitt arbeidsforhold. Foto: Karlsøy kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Leder drev privat firma på si – nå kan rådmannen bli kastet

Enhetslederens private firma ble kommunens nest største leverandør innen fagområdet, med rådmannens velsignelse. Nå skal kommunen undersøke om det har foregått noe straffbart, og rådmannen kan bli nødt til å gå.

Dette er avdekket i Karlsøy

Karlsøy har gjort en rekke direkte anskaffelser fra kommunelederens selskap.

Totalt fakturerte selskapet hans kommunen for 7 millioner i perioden fra og med 2012 til og med 2016.

Kommunen har også utbetalt over 500.000 kroner til et enkeltpersonforetak som eies av kommunelederens nevø. Lederen skal ifølge revisjonen ha tilrettelagt for oppdraget, men dette avviser han.

Kommunen har også inngått kontrakt med et selskap tilhørende kommunelederens søskenbarn verdt over 700.000 kroner. Kommunelederen hevder han erklærte seg inhabil.

Kommunen solgte en tomt til 1,9 millioner til en lokal forretningsmann i mai 2015. Kommunelederen skal ifølge revisjonen ha tilrettelagt for salget gjennom innhenting av meklertjenester. Etterpå skal selskapet hans ha gått inn som underentreprenør og fakturert kommunen direkte.

Få måneder etter tomtesalget, i desember 2015, kjøpte kommunen prosjekterte leiligheter som skulle oppføres på den samme tomta, til 5,17 millioner kroner. 

Firmaet Anleggsbygg AS har fra 2012 til 2016 fått utbetalt til sammen 7 millioner kroner fra Karlsøy kommune. Firmaet eies i sin helhet av Dan Øystein Pettersen, som inntil nylig var enhetsleder for bygg og anlegg. Firmaet har vokst seg til å bli kommunens nest største leverandør på feltet, viser Leverandørdatabasen til Kommunal Rapport. Nå skal kommunen undersøke om det har foregått noe straffbart.