Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixErik Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Forlik for havnesjef

Tidligere havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, har inngått forlik med arbeidsgiveren. Han får med seg ett års etterlønn og slutter i havnevesenet i Bergen.

Ifølge  Bergens Tidende ble det onsdag denne uken satt punktum for en lang og krevende konflikt for både Inge Tangerås og Bergen og Omland havnevesen (BOH).

Forliket som er inngått mellom partene, innebærer at Tangerås’ ansettelsesforhold opphører 31. august 2017 og at den tidligere direktøren mottar etterlønn i 12 måneder fra 1. september.

Tangerås ble først suspendert og senere sagt opp fra stillingen etter at han og tidligere ordfører Trude Drevland ble korrupsjonssiktet i 2015. Selv om saken ble henlagt, mente Bergen kommune at Tangerås ikke har den nødvendige tilliten til å kunne fortsette i stillingen. Denne avgjørelsen tok havnesjefen til retten, hvor han fikk medhold om å stå i stillingen inntil arbeidsrettssaken var behandlet. Nå har partene altså inngått forlik.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.