Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sier opp bonuslønn på SiR

Bioingeniørenes bonusavtale på Sentralsykehuset i Rogaland er sagt opp av fylkeskommunen. Ordningen ble for dyr, mener forhandlingslederen.

– En forutsetning for bonusavtalen var at den skulle skape merinntekter som skulle dekke inn bonuslønnen, sier forhandlingsleder Tore Kopren til Stavanger Aftenblad.


Det har dessuten oppstått uenighet mellom sykehuset og fylkeskommunen om hvem som skal dekke kostnadene ved bonusutbetalingene til de ansatte. Sykehusdirektør Jan Jonassen sier at sykehuset ikke har penger på budsjettet til å dekke avtalen.


Oppsigelsen av bonusavtalen får et politisk etterspill. SVs gruppeleder i fylkestinget, Kari Oftedal Lima, mener at fylkeskommunen ikke har oppfylt sine forpliktelser overfor bioingeniørene. Saken kommer opp på fylkesutvalgsmøtet i april. Bonusavtalen ble inngått i 1992, og den har ført til at bioingeniørene er blitt mer produktive. Hver bioingeniør har analysert 13.000 flere blodprøver i året enn landsgjennomsnittet. I fjor ga det uttelling i 15.000 kroner i bonus for hver ansatt, skriver avisen.

Skrevet av: Ingun Larsen