Bokbåten Epos. Foto: Ole Morten Melgård

– Bokbåten bør på statsbudsjettet

– For sikre den verdensberømte bokbåten, bør den inn på statsbudsjettet, mener fylkesbiblioteksjef Ruth Ørnholt i Hordaland.

– Vi kan ikke ha det slik at bokbåten blir foreslått nedlagt i hver eneste budsjettrunde. Dersom fylkeskommunene og staten kunne spleise på driften, hadde vi fått større forutsigbarhet. Bokbåten må inn på statsbudsjettet, mener Ørnholt. Hun har et faglig samsvar for bokbåten.

Etter 51 år har fylkestinget i Sogn og Fjordane bestemt at de vil spare 1,3 millioner på bokbåten Epos, verdens eneste spesialbygde bokbåt. Båten er en bibliotekbåt som har med utøvende kunstnere og bringer kultur til folk på øyer og andre småsteder langs vestlandskysten. De tre vestlandsfylkene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland har spleiset på driften. Båten leies av en skipper som bruker den til andre oppdrag utenom sesongen. Sogn og Fjordane skal være med bokbåten fram til sommeren. Så er det slutt.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.