Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og hans lokale tropper vil ha mest mulig politikk og posisjoner igjen for valgoppslutningen til høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sp vil ikke avklare samarbeid

Ti av elleve fylkeslag i Senterpartiet vil ikke avklare om de vil samarbeide til høyre eller venstre etter høstens valg.

Bare Rogaland er tydelig i valg av alliansepartner før kommune- og fylkestingsvalget, skriver Klassekampen. Førstekandidat Arne Bergsvåg ønsker å fortsette dagens samarbeid med Ap, KrF og Venstre.

I ti av elleve fylkeslag har ikke partiet avklart hvem de ønsker å samarbeide med på fylkestinget etter valget 9. september. Ingen av fylkestoppene i de ti fylkene mener det er viktig å avklare dette heller, viser en kartlegging avisen har gjort.

– Vi ønsker ikke å flagge noen koalisjon i forkant av valget. Vi ønsker samarbeid med partiene som gir oss mest mulig senterpartipolitikk, sier Svein Magnar Eggesvik, fylkesleder i Nordland, hvor Sp i dag har makten med Ap, SV og KrF.

I valget til høsten skal det for første gang velges fylkesting i de ti nye fylkene etter regionreformen – i tillegg er Oslo både fylke og kommune. 

I dag er Arbeiderpartiet den vanligste samarbeidspartneren for Sp i fylkestingene, men partiet samarbeider også med høyresiden. Dette gjelder blant andre Aust-Agder, Telemark og Akershus.

(©NTB)