De avtroppende ordførerne i kommunene som blir nye Sogndal teller skriftlige stemmer i forholdsvalg på formannskapet - som er lovlig. Fra venstre: Balestrand-ordfører Harald Offerdal (Ap), Leikanger-ordfører Jon Håkon Odd (Ap) og Sogndal-ordfører Jarle Aarvoll (Ap). Foto: Joakim Enger

Politisk og juridisk drama

En politisk avtale ble brutt på det dramatiske konstituerende møtet i Ørland kommunestyre, men også den nye kommuneloven. I Sogndal (bildet) ble lovbrudd avverget i siste øyeblikk.

Tom Myrvold (H) ble valgt til ordfører og Ogne Undertun (Ap) til varaordfører da kommunestyret i nye Ørland konstituerte seg sist torsdag – i en skriftlig avstemning.

Det politiske dramaet var at avtalen mellom Høyre og Senterpartiet sprakk under møtet, og at Høyre og Ap fant sammen etter hektisk gruppemøteaktivitet.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.