– Jeg lover bare én ting; at jeg skal prøve så godt jeg kan med å gjennomføre partiprogrammet til Eigersund INP, sier Arnt Olav Sivertsen.

– Jeg lover bare én ting; at jeg skal prøve så godt jeg kan med å gjennomføre partiprogrammet til Eigersund INP, sier Arnt Olav Sivertsen.

Foto: Privat
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er imot det vi kaller oppdrettspolitikere. Du ser resultatet på Stortinget

Arnt Olav Sivertsen ville ikke sitte på sidelinjen og klage. Nå kan han bli lokalpolitiker i Eigersund for Industri- og Næringspartiet, men lover ikke mer enn å gjøre så godt han kan.

Folkevalgt

I år er det kommunevalg. Kommunal Rapport vil fram mot valget intervjue kandidater til valget, men også de som takker for seg.

Arnt Olav Sivertsen (45)

Posisjon: Førstekandidat for Industri- og Næringspartiet (INP) i Eigersund

Bakgrunn: Elektriker offshore

Viktigste sak: Lokalsykehuset

– Hvorfor går du inn i lokalpolitikken?

– Rett og slett fordi jeg har et lite håp gjøre byen og kommunen til en bedre plass å bo. I stedet for å sitte på sidelinjen og være uenig, vil jeg gjøre noe med det selv.

– Hva er det viktigste du skal gjøre noe med? Du har jo sagt at du ikke går på valg på saker som du ikke tror kan gjennomføres.

– Jeg lover bare én ting; at jeg skal prøve så godt jeg kan med å gjennomføre partiprogrammet til Eigersund INP. Vi får neppe 51 prosent og rent flertall. Det viktigste er å sikre at lokalsykehuset blir brukt. Nå har vi et rom med 18 plasser som brukes som pauserom. Jeg kjører drosje når jeg er hjemme fra Nordsjøen. Der opplever jeg å kjøre syketransport i 3 timer, bare fordi en person skader seg etter klokka 15 eller trenger dialyse.

– Men kommunen driver ikke sykehuset?

– Nei, men den eier 50 prosent. Og vi må begynne et sted. Jeg vil gjøre noe med dette og den sentraliseringspolitikken som foregår.

– Hvorfor ble det INP og ikke Sp som kjemper for slik saker, eller ett av de andre etablerte partiene?

– Jeg var medlem av Arbeiderpartiet fram til 2021. Jeg meldte meg ut fordi jeg er uenig i hvordan statsministeren driver landet. Jeg jobber offshore, og der var det mye snakk om INP, og om ikke å legge ned olje- og gassvirksomheten. Da jeg i tillegg så helsepolitikken til INP, var valget enkelt. Norge trenger en ny kurs og nytt blod.

– Hva skiller INP fra de andre partiene?

– Uttrykket utvikle og ikke avvikle tiltrekker meg. Regjeringen driver symbolpolitikk i klimasaken. Vindmøller og elbiler fungerer ikke for å redde klimaet. Det hjelper ikke land som henger etter, at vi er best i klassen. Vi må reise ut og hjelpe de som virkelig trenger det. For eksempel land som flyter over av plast og søppel. Da får vi mer igjen for innsatsen.

– Noen vil si at vi trenger vindkraften for bygge ut næring og industri.

– Det er noe som heter kjernekraft. Dessuten trenger vi for eksempel ikke kraftkrevende prosjekter som skal utvinne bitcoin. Kraftbehovet blir dessuten mindre hvis vi ikke elektrifiserer Melkøya og norsk sokkel. Vi kan ikke dekke Norge med vindmøller for å redde verden. Havvind er heller ikke noe alternativ. Teknologien holder ikke mål.

– Partilederen din har gjort et poeng av å rekruttere personer uten politisk erfaring? Hva er galt med kjennskap til det politiske håndverket?

– Det er ingen ting galt med det. Og vi har medlemmer med politisk erfaring, men jeg er imot det vi kaller oppdrettspolitikere. Du ser resultatet på Stortinget. Der sitter det mennesker som ikke kan svare ja eller nei på et ja-nei-spørsmål. Og mange av dem som sitter i regjering, har aldri vært i arbeid. INP krever at du skal være 25 år og ha minst fem års arbeidserfaring for å kunne stille til valg.

– Hvem vil du eventuelt samarbeide med hvis du kommer inn?

– Det må vi se etter at alle har sluppet sine lokale valgprogrammer. Men vi vil ha endring og vil se hvem vi er mest enig med.

– Hva ville du gjort hvis du fikk være kommunalminister for en dag?

– En dag er ikke nok for å rydde i det kommunaløkonomiske rotet, men det første blir å slette all gjeld som kommuner har til staten. Så ville jeg tatt opp Fosen-saken. Når ikke regjeringen følger rettsavgjørelsen fra Høyesterett, tar den ikke hensyn til befolkningen i eget land.