Valgdeltakelsen varierer ganske sterkt også ved gårsdagens folkeavsteminger. Dette bildet er hentet fra avstemmingen i Meland for en tid tilbake. Foto: Lisa Rypeng
Valgdeltakelsen varierer ganske sterkt også ved gårsdagens folkeavsteminger. Dette bildet er hentet fra avstemmingen i Meland for en tid tilbake. Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nye folkeavstemninger om kommunesammenslåing

Seks kommuner holdt mandag folkeavstemning om sammenslåing med naboer.

Det går nå mot slutten på folkeavstemningene om kommunesammenslåinger, og også mandag ble det blandede resultater.

I Dovre kommune i Oppland stemte 50,7 prosent for sammenslåing med nabokommunen Lesja, mens 47,9 prosent stemte «nei» og 1,4 prosent stemte «vet ikke». Valgdeltakelsen var på 46,7 prosent, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

I Lesja sa derimot 76 prosent «nei» til sammenslåing med Dovre, mens bare 23 prosent stemte «ja» og 1 prosent stemte «vet ikke». Valgdeltakelsen var der på 67 prosent.

Flertallet vil fortsette som i dag

I Melhus i Sør-Trøndelag stemte 68,1 prosent for å fortsette som i dag, mens 30,1 prosent stemte for sammenslåing med Skaun og 1,8 prosent stemte blankt. Valgdeltakelsen var på 20,5 prosent.

Også i Skaun var det flest som stemte for å fortsette som i dag, melder Adresseavisen. Dette alternativet fikk en oppslutning på 45 prosent, mens 27 prosent stemte for sammenslåing med Melhus og 26 prosent for sammenslåing med Orkdal, Agdenes, Meldal, Snillfjord og Rindal. Valgoppslutningen var på 40,1 prosent.

I Steigen i Nordland stemte 64 prosent «nei» til sammenslåing med Bodø, mens 35 prosent stemte «ja» og 2 prosent stemte blankt, skriver Avisa Nordland. Valgdeltakelsen var på 59,3 prosent.

Lav valgdeltakelse i Stryn

I Stryn i Sogn og Fjordane stemte 57,1 prosent for sammenslåing med Hornindal, mens 30,1 prosent stemte for å fortsette som i dag, 11,7 prosent stemte for sammenslåing med Volda og Hornindal og 1,1 prosent stemte blankt. Valgdeltakelsen var på 37,7 prosent.

Det ble samtidig holdt en innbyggerundersøkelse i Stryn, Volda og Hornindal. Denne viste at det mest populære alternativet i Volda og Hornindal var sammenslåing mellom alle tre.

(©NTB)