Før sto det biler parkert her i Bentsebrugata på Sagene. Nå har sykkelfeltet overtatt plassen.

Før sto det biler parkert her i Bentsebrugata på Sagene. Nå har sykkelfeltet overtatt plassen.

Foto: Terje Lien

Halvparten sier Oslo-politikerne har gått for langt i å fjerne biler i sentrum

Tall fra Klimaundersøkelsen i Oslo som presenteres tirsdag, viser at færre enn før er villige til å kutte ned på bilbruken.

Andelen som sier de mener at Oslo sentrum bør være mest mulig bilfritt er nå på 45 prosent. Det er en nedgang på 7 prosentpoeng fra 2020, skriver Dagsavisen.

På spørsmål om Oslo har gått for langt i å fjerne biler fra sentrum, svarer nesten halvparten, 49 prosent, at myndighetene har gått for langt. Det er 5 prosentpoeng flere enn for ett år siden.

– Endring i holdningen til disse tiltakene kan skyldes at flere har følt seg avhengig av bil i pandemiåret, og at det har vært mye debatt om tiltak som har blitt innført eller er planlagt innført, sier direktør Heidi Sørensen i klimaetaten til Dagsavisen.

Det er femte året på rad at klimaetaten i Oslo kommune gjennomfører Klimaundersøkelsen i befolkningen i Oslo og kommunene i Viken, som tidligere tilhørte Akershus.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.