KS Advokatene: Skriftlig ordførervalg er lovlig

Jus. KS Advokatene er uenig med juristene i Kommunaldepartementet, og mener at skriftlig valg av ordfører fortsatt er lovlig.
KS-advokat Frode Lauareid advarer kommuner mot å omgjøre skriftlige ordførervalg. Arkivfoto: Vegard Venli

Minst ni kommunestyrer har valgt ordfører og varaordfører skriftlig.

Kommunaldepartementet fastslo i skriftlig svar til Ulstein kommune at den nye kommuneloven ikke åpner for skriftlig valg. Begrunnelse er at den gamle kommunelovens § 35-5 ikke videreføres: «Ved valg og ansettelse kan hvert enkelt medlem kreve skriftlig avstemning.»

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.