54-åring dømt for grov korrupsjon i byggesak

Jus. Borgarting lagmannsrett opprettholder straffen fra tingretten på ett år og ni måneders fengsel for en 54-åring i Drammen som nå er dømt for grov korrupsjon.
54-åringen ba om å bli frifunnet, men nådde ikke fram i Borgarting lagmannsrett under ankebehandlingen i Drammen tinghus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mannen som nå er dømt, inngår i sakskomplekset mot to ansatte ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune. 54-åringen er dømt for å ha avtalt å betale en av dem, en kvinnelig saksbehandler, for bistand i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging.

Mannen har ifølge dommen tilbudt byggesaksbehandleren 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og han hadde betalt henne i alt 230.000 kroner på det tidspunkt hvor hun ble pågrepet. Retten mener det er klart at mannen ved alle disse anledningene visste at han tilbød og betalte en som jobbet med byggesaker i Drammen kommune penger for å forberede søknaden hans.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.