Frps lokalpolitikere mest skeptiske til flere flyktninger

Et klart flertall av norske lokalpolitikere sier de fortsatt har kapasitet til å ta imot flere flyktninger. Men i Frp sier ni av ti lokalpolitikere nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

I en undersøkelse NorgesBarometeret har utført for Nationen svarer 52 prosent at kommunen de bor i har kapasitet til å ta imot «noen flere» flyktninger, 11 prosent svarer «langt flere», 32 prosent svarer nei, mens 5 prosent svarer vet ikke.

En klar majoritet av politikere i både Ap, SV, Sp, MDG, Venstre og KrF mener kommunen deres har mer kapasitet. Høyre er delt på midten, mens i Frp svarer hele 91 prosent nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

– Vi deler tydeligvis ikke synet til de andre. Selv mener jeg kapasiteten i egen kommune er sprengt, og det virker som den er det over hele landet. Det blir feil å bare ta imot flyktninger for å ta imot. Vi må kunne tilby dem den hjelpen de trenger for å bli integrert, sier Mia Therese Silkoset, gruppeleder i Steinkjer Frp, til Nationen.

Kommunen hennes har bosatt rundt 50 flyktninger i år, og sist måned ble i tillegg 155 asylsøkere tatt imot på et hotell som er omgjort til akuttmottak.

(©NTB)