Nå spør Bergen kommune hvordan framtidige beboere i Grønneviken ønsker å bo. Er felleskjøkken og delebiler noe for dem? Illustrasjon: @bopilotbergen

Vil utvikle «Tinder» for utbyggere og boligkjøpere

– Vi trenger involvering når det gjelder deleløsninger, sier Tina Larsen hos Byarkitekten i Bergen. En møteplass for utbyggere og framtidige boligkjøpere er ett av målene i innovasjonsprosjektet Bopilot. 

Hvilke bofunksjoner ville være aktuelt for deg å dele med andre? Bil, sykkel, drivhus, felleskjøkken? Rundt 760 bergensere har i en spørreundersøkelse svart på dette og mange flere spørsmål om hvordan de ønsker å bo i framtiden. Rundt 80 personer har svart at de ønsker å la seg dybdeintervjuet om temaet.

– Dagens byutvikling trenger flere ulike boligformer, men innovasjonen i boligsektoren er lav. Likevel er det stor interesse for nye boligformer, men man mangler en debattarena der alle kan være med, ikke bare planleggere, arkitekter og utbyggere. Vi trenger involvering når det gjelder deleløsninger, sier sivilarkitekt og prosjektleder for Bopilot Tina Larsen hos Byarkitekten i Bergen kommune.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.