Kontrollutvalget i Lenvik anbefalte kommunestyret å politianmelde helsekjøpsaken under et møte i februar. Arkivfoto: Lisa Rypeng
Kontrollutvalget i Lenvik anbefalte kommunestyret å politianmelde helsekjøpsaken under et møte i februar. Arkivfoto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Skjebneuke for korrupsjonssak

I løpet av denne uken avgjør politiet i Troms om de vil etterforske en mulig korrupsjonssak i Lenvik kommune.

Helsekjøpsaken i Lenvik

I februar 2018 la KomRev Nord fram sin 100 sider lange granskingsrapport av en kontrakt som har gitt selskapet Visit Senja AS (tidligere Slåttebakken Helse og Anders Hanssen photography) nærmere 15 millioner kroner på 3,5 år.

Kontrakten gjelder rusomsorg for én ung mann.

Revisjonen konkluderer med omfattende brudd på anbudsreglene og habilitetsreglene. 

Saken ble avdekket gjennom en rekke artikler i Kommunal Rapport i fjor. 

Leverandørdatabasen til Kommunal Rapport og fakturaer viser at kontrakten selskapet har hatt med Lenvik kommune, vokste fra 2,55 millioner kroner i 2014 til 6,4 millioner kroner i 2016.

Rådmannens stab inngikk kontrakten og sto for forlengelsene. Det til tross for at rådmannens sønn har vært involvert i virksomheten.

I mars vedtok kommunestyret i Lenvik å politianmelde helsekjøpsaken, med grunnlag i KomRev Nords svært kritiske rapport og Kommunal Rapports artikler. Kommunestyret ville få etterforsket om det har skjedd brudd på straffeloven.