Et selskap hvor eks-ordføreren i Skjervøy er på eiersiden og samtidig er daglig leder, får likevel ikke en brøytekontrakt til 7 millioner kroner, etter at tingretten satte foten ned for tildelingen. Illustrasjonsfoto: Knut Opeide / Statens vegvesen

Kommune tapte i retten - eksordfører mister kontrakt

En brøytekontrakt verdt 7 millioner kroner skulle gå til firmaet eksordføreren er medeier i og daglig leder av. Det sa retten nei til. Nå skifter kommunen leverandør.

Brøytekonflikten i Skjervøy har pågått i rundt 10 måneder og har vært gjennom tre anbudsrunder. To ganger ble tilbudet fra firmaet Hofsøy mekaniske avvist. Entreprenøren leverte det billigste tilbudet.

Denne uka vedtok et ekstraordinært kommunestyre ikke å anke en kjennelse fra Nord-Troms tingrett, der Hofsøy får medhold i at kommunen ikke hadde grunn til å avvise tilbudet. Det skriver avisa Nordlys. Rådmann Cissel Samuelsens råd var å anke dommen. Nå opplyser hun til avisa Framtid i Nord at kommunen i stedet vil inngå avtale med nettopp Hofsøy mekaniske.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.