KLP Skade er desidert størst blant forsikringstilbyderne i det kommunale markedet. Foto: Henning Aarset

Disse forsikrer flest

Se hvilke forsikringsselskap som forsikrer flest kommunale kjøretøy.

Kommune-Norge eier i dag godt over 34.600 kjøretøy og hengere. Av disse er 25.297 er forsikret. De som ikke er forsikret er hovedsakelig hengere som dekkes av kjøretøyet som trekker den. KLP Skade er desidert største forsikringsselskap med 8626 kjøretøy. Gjensidige med sine 5.803 kommunale kjøretøy kommer på en andreplass. Protector er imidlertid hakk i hæl med sine 5.587 kjøretøy. Til sammen har disse tre selskapene rundt 79 prosent av markedet.

Svarer på alle tilbud

KLP Skade er en aggressiv tilbyder. Samtlige anbud som legges ut besvares. Slikt blir det volum av.

– Vi er til for kommunene, da skulle det bare mangle at vi ikke kom med tilbud på alle anbud som legges ut. Det er snakk om 100–120 anbud i året om man ser all forsikring under ett, sier Ragnhild Frisnes Wartiainen, avdelingsleder for seksjonen for offentlige kunder i KLP Skade.

Følg Kommunal Rapport på Facebook

KLP Skade, Gjensidige og Protector er stort sett de som kjemper om å tilby Kommune-Norge forsikringspakker.

– Ofte er det slik at kommunene legger ut anbud der de ber om flere produkter samtidig så man er nødt til å levere det om man ønsker mange kunder, forklarer Wartiainen som noe av grunnen til at disse tre er størst.

– Med pakker og enkeltprodukter har vi til sammen 315 kommuner på kundelisten, forklarer hun.

Utfordreren på tredjeplass

Protector er kanskje mest kjent for sine eierskifteforsikringer, men de er også store på kjøretøyforsikring i kommunal sektor.

– Jeg hadde nesten trodd vi var større i Norge. I Nordisk målestokk er vi desidert størst på offentlig sektor og da spesielt i Sverige, men også i Danmark, sier Fredrik Wessel, direktør for skadeoppgjør Skandinavia i Protector.

Offentlig sektor er ikke noe nytt marked for Protector, faktisk har de satset tungt på markedet helt siden 2004.

– Eierskifteforsikring var et marked vi gikk inn i da vi startet for å bygge opp selskapet, og det er nok også det markedet som har gitt oss mest omtale, både positivt og negativt, sier Wessel med henvisning til presseoppslagene som tidligere har vært om ulykkelige huseiere som ikke har vunnet fram etter at de har kjøpt et hus med feil og mangler.

Følg Kommunal Rapport på Twitter

– Offentlig sektor er imidlertid et marked vi liker veldig godt. Her kan vi konkurrere på like vilkår uten forutinntatte holdninger og synsing, sier Wessel som er godt fornøyd med anskaffelsesreglene.

Størst i klassen

Varebil klasse 2 er den største kjøretøygruppen i kommunal eie. I denne klassen er KLP Skade klart det foretrukne valget. 3.980 kjøretøy har de forsikret mot Gjensidige sine 2.837 og Protector sine 2.687.

Også på personbil troner KLP Skade på topp med drøye 4.392 biler forsikret. I denne kategorien ligger Protector på en andreplass med 1.487 biler, mens Gjensidige har snaue 820 biler.

Se full oversikt i grafikken under over alle selskaper som har forsikret kjøretøy i kommunal eie:

  • Kommunal Rapport ser i en artikkelserie nærmere på kommunenes kjøretøy.
  • Kommune-Norge eier i dag 34.647 kjøretøy. Av disse er 25.297 forsikret.
  • I denne artikkelen tar vi for oss selskapene som forsikrer kjøretøyene.
  • Datakilder: Statens vegvesen.