Ill.foto: Colourbox.com
Ill.foto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Pålagt å kle opp ansatte

Arbeidstilsynet har pålagt Skien kommune å kjøpe inn arbeidstøy til sine ansatte i hjemmetjenesten, som hittil har stilt på jobb i private klær.

Kommunen planlegger nå innkjøp av fem sett med bukser og overdel for hver av de 400 ansatte i hjemmetjenesten. For å kunne vaske 2.000 flere sett arbeidstøy, må kommunen også kjøpe inn flere vaskemaskiner og utvide et kommunalt vaskeri. Dermed kommer sluttregningen på om lag 2,5 millioner kroner, skriver Telemarksavisen (TA).

Pålegget fra Arbeidstilsynet ble gitt etter at TA i vår skrev om at ansatte i hjemmetjenesten i Skien bruker private klær som olabukser og passende overdeler på jobb. Etter reglene skal arbeidsgiver sørge for at arbeidstakerne får utlevert, og bruker, hensiktsmessig arbeidstøy og personlig verneutstyr for å unngå smitte. Til nå har de ansatte i Skien bare fått et årlig pengebeløp på inntil 950 kroner, som knapt holder til ett sett arbeidstøy.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.