Direktorat slår tilbake mot journalkritikk

Helse. Direktøren i Direktoratet for e-helse avviser at Akson – den felles pasientjournalen – er et gigantisk IKT-prosjekt med høy risiko.
Direktør Christine Bergland i Direktoratet for e-helse mener at statens prosjektmodell sikrer en forsvarlig håndtering av milliardprosjektet Akson. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Av de omtrent 11 milliarder kronene som det er beregnet at Akson vil koste, vil omtrent 20–25 prosent gå til teknologi. Resten vil gå til innføring, opplæring, tilpasninger og modernisering av prosesser. Akson et løft for kommunesektoren. Det er ikke et gigantisk IKT-prosjekt, sa direktør Christine Bergland i Direktoratet for e-helse på en pressefrokost som direktoratet og KS arrangerte i Oslo torsdag.

Direktoratet for e-helse lanserte sommeren 2018 én journalløsning og samhandlingsløsning (Akson) for kommunene. Jubelen var stor i Kommune-Norge, for de har i årevis etterlyst hjelp fra staten i arbeidet med et elektronisk journalsystem for de kommunale helse- og omsorgstjenestene som også kan kommunisere med spesialisthelsetjenesten.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.