Spurte Høie – fikk lønnsomt svar for kommunene

Helse. Også kommunene får momskompensasjon for sin andel av kostnadene knyttet til fellesfunksjonen for nødnettet. Det ble klart etter at helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, rettet spørsmål til helseministeren.
Ingvild Kjerkol (Ap) er glad for at hennes spørsmål til helseminister Bent Høie munnet ut i et svar som sparer kommunene for penger. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB scanpix

– Jeg ble kontaktet av den daværende ordføreren i Verdal, som var bekymret for kostnaden knyttet til etablering av nødnett. Han fant det ikke rimelig at kommunen skulle behandles forskjellig enn helseforetakene, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson i Ap.

Verdal-ordfører Bjørn Iversen (Ap) hadde reagert på at kommunene ikke ble kompensert for merverdiavgift for sine kostnader knyttet til nødnettets fellesfunksjon, der helseforetakene på sin side er unntatt moms.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.